O meni

Nakon završene srednje škole I. Tehnička škola “Nikola Tesla”, informatika je počela zauzimati primat u svemu, te sam se sukladno tome odlučio posvetiti informatici. Sa kompjuterom Commodore 64 sam se susreo prvi puta prije srednje škole. Dane sam provodio igrajući odlične igre: Gianna sisters, Platoon, Tetris, Arkanoid, Boulder Dash, Nebulus, Gauntlet i mnoge druge te je tako započelo i programiranje u BASIC-u.

Ubrzo je došao PC 286 koji je mogao puno više od Commodorea, a prva igra koju sam zaigrao je Dune.

Niz godina bavio sam se izradom Internet stranica, programiranjem te sklapanjem i održavanjem računala (softver/hardver). Sudjelovao sam u brojnim HINLA natjecanjima sa svojom ekipom ZAP/ADISON obzirom da je Doom (id Software) moja omiljena igra svih vremena.

Naravno, nusproizvod igranja je bilo konstantno učenje o računalima.

2004-te sam osnovao neprofitnu udrugu Pojatno wireless sa ciljem bežičnog  umrežavanja Pojatna i okolice. Tako je idućih 5 godina 80% Pojatna bilo pokriveno bežičnim signalom, a bili smo spojeni sa mnogim drugim mrežama (Zaprešić, Zagreb, Velika Gorica, Samobor, Vrbovec, Međimurje,…).

Četri godine kasnije godina oženio sam se sada suprugom Dijanom i postao ponosan otac Davora, Jelene i Mateja.

U slobodno vrijeme bavio sam se mrežama, održavanjem računala i servera, izrada web stranica i usluga hostinga za Internet stranice što podrazumijeva i održavanje Linux servera te povremeno kodiranje PHP/MySQL, C++, C#, a većina izvornog koda je dostupna na GitHub-u. Naravno sve to uz konstatno napredovanje i učenje o novim tehnologijama i postupcima jer bez toga si “vremenski pregažen” i zastario.

Ostatak slobodnog vremena provodim sa svojom obitelji, planinarenjem, pješačenjem, biciklizmom i radovima oko kuće što se i može vidjeti sa bloga obzirom da su plaće informatičkih stručnjaka u RH izuzetno malene.

Davor, tata i Jelena

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.